Кадър: Нова Тв, архивБългарският футбол загуби един от хората, които имат

...
Кадър: Нова Тв, архивБългарският футбол загуби един от хората, които имат
Коментари Харесай

Почина бившият президент на БФС Христо Данов

Кадър: Нова Тв, списък

Българският футбол загуби един от хората, които имат голяма заслуга за класирането на националния тим за финалите на международното състезание в Съединени американски щати 94. Там нашите приключиха на четвърто място, достижение, което надали ще бъде усъвършенствано в миналото от държгавния ни отбор.

Христо Данов - някогашен президент на Българския футболен съюз и ПФК Ботев, умря тази заран в дома си в Пловдив.

Тъжната вест заяви брачната половинка му Вера Данова, написа „ Марица “.

Данов, който бе един от създателите на Агробизнесбанк, дълги години бе измежду най-големите радетели на пловдивския спорт.

Той ръководеше футболния съюз по време на най-големия триумф на националния тим - четвъртото място на международното състезание в Съединени американски щати през 1994 година

Христо Данов е роден на 1 януари 1954 година Отиде си от този свят дни преди 17 ноември - датата, на която през 1993 година България победи Франция на " Парк де Пренс " в Париж и си отвори пътя към Мундиал 94 и паметното американско лято.

През 80-те години Христо Данов е счетоводител в „ Кореком “. В началото на 90-те години е президент на Ботев (Пловдив), в интервала 1993-95 оглавява Българския футболен съюз, откакто наследява на поста Валентин Михов.

По-късно Данов е разследван за банкрута на Агробизнесбанк и прекара близо четири месеца в следствения изолатор през 1999 година, последвани от домакински арест.

През 2007 година се връща в българския футбол след 12-годишно спиране. Заема се с възобновяване на тима на град Баня, който приключва съществуването си през 2004 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР